• Waarom we blokken verkopen

  Blokken, blokken en nog eens blokken. Als verkoper van ESDA, Jolly Heap, Polydron en Marioinex zien we van allerlei blokken voorbij komen. In de loop der jaren hebben we natuurlijk ook producten van andere leveranciers bekeken en getest. We vinden dat we eerst zelf enthousiast moeten raken over de blokken die we verkopen voordat we ze op de site zetten.

  Ook de kwaliteit moet goed zijn, ze moeten niet snel kapot gaan. Er mogen niet snel stukken van de blokken af breken. En de levensduur is natuurlijk ook zeer belangrijk. De kinderen moeten er heel lang mee kunnen spelen.

  We hebben diverse merken ook daarop afgekeurd, er braken stukjes af. We hebben blokken gehad die niet goed te stapelen zijn zodat de kinderen geen goede muur kunnen bouwen. De blokken “springen” er dan weer zo af. Merken die wij niet goed vinden volgens deze maatstaven willen we ook niet verkopen.

  Vanaf het begin verkopen we het merk ESDA, deze blokken hebben we zelf verhuurd en daar hebben we gemerkt dat kinderen er lang en leuk mee kunnen spelen. En als voordeel voor de verhuurder, ze gingen niet gauw kapot. Zelfs als de kinderen erop per ongeluk op gaan staan blijven ze heel.

  In het begin waren de blokken nog echt vierkant zoals op onderstaande foto ook goed te zien is.

  ESDA XL blokken

  ESDA oude blokken

  ESDA blokken geperfectioneerd door de jaren heen

  De fabrikant van ESDA heeft in de loop van de jaren kleine wijzigingen aangebracht om de blokken zo goed mogelijk te maken. Afgeronde hoeken voor de veiligheid, een gaatje in de onderkant van het blok zodat de lucht weg kan tijdens het stapelen. En natuurlijk de perfecte pasvorm.

  Kinderen merken met het spelen dat de blokken gewoon perfect op elkaar passen. En daardoor blijven ze met ESDA spelen. Ze weten dat ze muurtjes, huisjes, bankjes en alles wat ze kunnen verzinnen makkelijk kunnen maken en ook weer makkelijk uit elkaar te halen zijn. Als iets niet makkelijk werkt zullen de meeste kinderen na een uurtje het speelgoed wel links laten liggen. Bij ESDA producten zal dit niet het geval zijn. We horen van onze klanten dat de kinderen er uren achter elkaar mee bezig kunnen zijn.

  ESDA XL blok

  Blauw blok van ESDA met afgeronde hoeken.

  Speelblokken XL webshop

  Kwaliteit van onze producten

  Dat de blokken van ESDA kwaliteit en een lange levensduur hebben word bevestigd door vele klanten van ons die een kinderspeelparadijs hebben. Er zijn klanten waar de blokken 10 jaar liggen en waar er 365 dagen in het jaar mee gespeeld word. We horen dan ook wel eens, “jullie hebben een te goed product we hebben de eerste 10 jaar niet wat nodig”.  Wij zijn er blij mee, liever een goed product dan speelgoed wat met een jaartje kapot is.

  De ESDA producten zijn dan ook niet goedkoop, maar de investering verdiend zich terug in de lange levensduur van de producten en de tijd dat kinderen er mee bezig kunnen zijn. Deze opmerking van ouders horen we ook vaak “Als we naar een binnenspeelparadijs gaan, zit ons kind zit de hele dag met de blokken te spelen, iets anders wil die bijna niet”. Daar worden we dan wel blij van.

  Kleuren ESDA XL blokken

  Ook kleuren apart te krijgen.

  Planken voor de ESDA blokken

  In de loop van de jaren hebben we ons gespecialiseerd in ESDA en kwamen erachter dat er ook planken zijn en kleine blokjes voor de jongere kinderen.  De ESDA planken zijn mega groot 90 cm lang 30 cm breed en 15 cm lang. Deze passen naadloos op de ESDA blokken want aan de onderkant van de planken zitten op regelmatige afstand gaten waar de blokken in passen.

  ESDA Planken

  ESDA planken

  ESDA planken

  Met deze planken zijn bankjes, tafels, daken van huisjes en vele andere dingen te maken die alleen kinderen kunnen bedenken.

  ESDA blokjes maar dan in het klein

  Ook zijn er in de loop van de jaren de kleine blokjes bijgekomen. Deze zijn 15 cm lang en 7,5 cm breed. Deze blokjes zijn perfect voor de kleinere kinderen en voor plekken waar er niet veel ruimte is. Natuurlijk hebben ze ook weer de afgeronde hoeken en zijn makkelijk stapelbaar en ook weer snel uit elkaar te halen. Deze kleine blokjes worden veel gebruikt in de kinderopvang, BSO en bijvoorbeeld bij tandartsen en huisartsen in de wachtkamer.

  kleine blokjes

  Hier kunt u het verschil tussen de producten goed zien

  Rustige producten, prikkelarm

  Omdat onze klanten ook wensen hebben voor andere kleuren hebben we in samenwerking met onze fabrikant diverse andere sets bedacht en uitgevoerd. Hieruit zijn onder meer ontstaan de Camouflage set met rustige natuurlijke kleuren en onze Aqua set met blauwe kleuren.

  We merken dat dit voor kinderen die toch graag met de blokken willen spelen een stuk rustiger is. We verkopen de Camouflage en Aqua set veel aan zorgboerderijen en instellingen.

  Camouflage set

  natuurlijke kleuren

  Camouflage blokken: natuurlijke kleuren

  Bestel nu >

  ESDA bouwstenen voor scholen, kinderopvang en kinderdagverblijven.

  De ESDA XL stenen worden veel gebruikt in kinderdagverblijven, basisscholen, VZW, kinderopvang, BuBao, Kindercentrum, Gastouderopvang, Vakantieparken, Vrije basisscholen, Montersorri scholen, peuterspeelzalen, VBS, Kind en CO, kinderopvangorganisaties, BSO, Kindercentra, IKC en vele ander plekken waar kinderen leren en spelen.

  Het spelen met blokken geeft veel voordelen voor kinderen, leerkrachten zullen het eens zijn dat het spelen met blokken kinderen veel belangrijke lessen kan leren. Kinderen worden beter in de fijne motoriek en de hand-oog coördinatie. Ze verkennen de basis van bouwkunde en wetenschap, hoe kan ik nu toch 10 blokken op elkaar stapelen tot een stevige muur bouwen die niet zomaar omvalt.

  Zo leren kinderen ook creatief te zijn, als je 10 kinderen met dezelfde blokken laat spelen dan zullen er 10 andere invullingen van wat de objecten betekenen tevoorschijn komen. Een poppenbedje, bruggen of een kasteel. Ook het samen bouwen met andere kinderen is goed voor de sociale en emotionele ontwikkeling. 

  Samen spelen

  Grote ESDA blokken.

 • Direct contact