Speelgoed van Polydron

Polydron speelgoed

Op deze pagina laten we je kennis maken met de blokken, magnetisch speelgoed en de constructie set van bruggen en machines van het merk Polydron. Unieke producten met eigen designs.

Polydron is een sterk merk uit Engeland. Polydron maakt al meer dan 30 jaar onderwijsgerichte producten voor scholen, bso’s, gastouders en de kinderopvang. Maar het begon in 1970 met de bedenker van de originele vierkanten en driehoeken, Edward Harvey. De zoon van Edward, Ronan, zag het potentieel van dit speelgoed en verkocht het aan scholen en andere onderwijs instellingen.

Onder de huidige directeur, Richard Hardstaff kwam het merk Polydron pas goed in ontwikkeling. Hij bedacht nieuwe producten zoals de magnetische blokken. Polydron word in meer dan 60 landen in de wereld gekocht voor kinderen.

Prijzen en Veiligheid

Polydron heeft vele prijzen gewonnen in hun bestaan waaronder verschillende Teachers Choice Awards in 2012, 2019 en 2020.

Natuurlijk zijn ook deze blokken gecertificeerd volgens de geldende normen. Niet alleen voldoen alle producten aan de EN 71, ASTM American en AS/NZ veiligheidsnormen maar alle producten zijn ook BPA-vrij. En is Polydron geaccrediteerd met ISO14001.

ISO 14001 is de internationale standaard voor milieumanagement. In deze standaard staat beschreven hoe u procesmatig milieu risico’s kunt beheersen en indien mogelijk voorkomen. ISO 14001 is bedoeld voor MVO’s en andere organisaties die hun duurzaamheidsbeleid naar een hoger niveau willen tillen.

Octoplay

Wij als Speelblokken XL zijn natuurlijk altijd van de grote blokken. Natuurlijk kwamen we bij Polydron terecht voor de Octoplay en Polydron platen. De grote ronde schijven van Octoplay hebben een diameter van 24 cm en met de 8 gaten aan de zijkanten kun je 3D bouwen. Binnen no time heb je een bouwwerk van een meter staan.

De ronde schijven van Polydron zijn te krijgen in 3 sets van 20, 40 en 80 stuks. U kunt ook kiezen tussen de rustige Naturel kleuren en de primaire kleuren rood, geel ,blauw en groen.

Octoplay XL schijven ronde grote constructie speelgoed, bouwen in 3D – Speelblokken XL

De kinderen leren door te spelen, hoe leuk kan het zijn! De blokken zijn licht. Doordat je er jarenlang mee kan spelen zijn ze duurzaam. Te gebruiken voor binnen en buiten. Schoon te maken met water en zeep.

OCTOPLAY SCHIJVEN

Polydron platen

De Polydron platen zijn maar liefst 40 x 40 cm waardoor u snel tunnels of grote huizen kunt bouwen. Ook zitten er 3 hoekige platen in waardoor u ook een dakje kunt maken. De platen zitten aan elkaar vast door een klik systeem. Deze platen zijn ook te krijgen in de naturel en primaire kleuren. De sets bestaan uit 12, 24 of 36 platen.

Er zitten wel 3 verschillende vormen in de doos. Deze zitten in gelijke hoeveelheden in de sets verdeeld. Deze platen zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De platen zijn ook geschikt voor binnen en buiten en natuurlijk schoon te maken met water en zeep.

XL wafels, Polydron, grootste blokken of snel mee te bouwen. Mega XXL – Speelblokken XL

Bruggen en Machines

Een compleet ander product van de Polydron familie zijn de bruggen en machine sets. Geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder.

Met de bruggen set is het mogelijk om 8 verschillende bruggen te maken. De meest iconische bruggen van de wereld zijn te bouwen. Bovendien zitten er ook werkkaarten bij in de set. Hierop staan aanwijzingen om de brug zelf na te maken. Het is geen lego boekje met elke stap uitgebeeld. De kinderen moeten zelf nadenken wat de volgende stap is om een brug na te bouwen. Super geschikt voor STEM onderwijs. Ook zitten er werkkaarten bij waardoor de kinderen aangezet worden om verder te kijken en hun eigen fantasie brug te bouwen.

Polydron bruggen klassen set. Zelf bruggen maken en hun geheimen ontdekken – Speelblokken XL

De onderdelen, behalve de touwen zijn vaatwasser bestendig tot 70 graden Celsius. Onder meer de cantilever en verschillend vakwerkbruggen zijn na te bouwen. Het geheel wordt geleverd in een Gratnell bak met deksel.

Bij deze categorie hoort ook de machine set,